flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Раніше судимого мешканця АР Крим засуджено до 10 років позбавлення волі за розбійний напад

28 липня 2020, 12:01

Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ залишено без змін вирок Сєвєродонецького міського суду Луганської області, стосовно раніше судимого колишнього мешканця АР Крим, який з серпня 2014 року проживає на Луганщині, яким його засуджено до 10 років позбавлення волі за розбійний напад, поєднаний із застосуванням насильства та проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).

Довідково: у травні 2019 року, обвинувачений, неодноразово судимий, зокрема за злочини проти власності, проник до квартири, у м. Лисичанськ та здійснив напад з ножем на власницю житла. Погрожуючи жінці фізичню расправою, заволодів належними їй ювелірними прикрасами із золота та срібла. Після вчинення злочину правопорушник покинув помешкання потерпілої та в подальшому розпорядився викраденим майном на власний розсуд.

Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області громадянина було засуджено до 10 років позбавлення волі.

Обвинуваченим та захисником було подано апеляційні скарги, в яких вони просили скасувати вирок суду першої інстанції та закрити кримінальне провадження у зв’язку з недостатністю доказів.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ не знайшла підстав для скасування або зміни вироку суду першої інстанції, вирішила, що призначене судом першої інстанції покарання повністю відповідає ступеню тяжкості вчиненого ним злочину та залишила вирок без змін.

Пресслужба Луганського апеляційного суду