flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Покарання за злочин проти власності: Луганським апеляційним судом ухвалено новий вирок

09 липня 2020, 11:48

      Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду засуджено до 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна громадянина Г., який обвинувачувався у вчиненні умисних злочинів проти власності (ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 187 КК України).

Довідково:  У лютому 2018 року у вечірній час, мешканець м.Щастя, Новоайдарського району Луганської області, громадянин Г., неодноразово судимий за корисливі злочини, маючи умисел на викрадення чужого майна, впевнившись, що його дії ніким із сторонніх не будуть помічені, проник до квартири незнайомого йому чоловіка, який у зазначений час відпочивав в своєму помешканні.

    Відчувши присутність сторонньої особи в квартирі, потерпілий прокинувся та побачив раніше незнайомого йому чоловіка.  Оскільки потерпілий, побоюючись за своє життя та здоров’я опору не чинив, громадянин Г, реалізуючи свій злочинний умисел, забрав зі стільця  золоті ювелірні вироби, а саме - ланцюг та хрестик і втік з місця вчинення кримінального правопорушення, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим спричинив потерпілому матеріальну шкоду на суму 5698 грн.

    Вироком Рубіжанського міського суду Луганської області громадянина Г. було засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

    Стороною обвинувачення було подано апеляційну скаргу.

    Колегія суддів Луганського апеляційного суду погодилась з наведеними доводами апеляційної скарги сторони обвинувачення.  Задовольняючи апеляційну скаргу, апеляційний суд зазначив, що суд першої інстанції, при постановленні вироку та при призначенні міри покарання не в повній мірі врахував ступень тяжкості скоєних громадянином Г. кримінальних правопорушень, які відносяться до тяжкого та особливо тяжкого злочину, а також, з огляду на те, що обвинувачений, раніше 7 разів судимий за вчинення, в тому числі умисних корисливих тяжких злочинів, знов вчинив корисливі злочини, один із яких із застосуванням насильства, що свідчить про його схильність до вчинення кримінальних правопорушень та небажання встати на шлях виправлення - апеляційну скаргу сторони обвинувачення задоволено.

    Колегією суддів Луганського апеляційного суду скасовано вирок Рубіжанського міського суду Луганської області в частині призначеного покарання та ухвалено новий вирок, яким громадянину Г. призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому майна.

      Пресслужба Луганського апеляційного суду