flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Реальний строк покарання за злочини проти власності

23 квітня 2020, 09:43

Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду засуджено до 4 років позбавлення волі громадянина Г., який обвинувачувався у вчиненні умисних злочинів проти власності (ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України).

Довідково: у липні 2019 року мешканець м. Кремінна, Луганської області, неодноразово судимий за корисливі злочини, у тому числі із застосуванням насильства, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, напав на літню жінку та відкрито заволодів її золотим ланцюжком, а також здійснив крадіжку майна у магазині, розпорядившись викраденим на власний розсуд.

Вироком Кремінського районного суду Луганської області громадянина Г. було засуджено до 4 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки 6 місяців.

Стороною обвинувачення було подано апеляційну скаргу.

Колегія суддів Луганського апеляційного суду погодилась з наведеними доводами апеляційної скарги сторони обвинувачення щодо безпідставного звільнення обвинуваченого від відбування покарання, адже, громадянин Г., будучи раніше неодноразово судимим за вчинення корисливих злочинів, на шлях виправлення не став та через незначний проміжок часу після звільнення з місць позбавлення волі за попереднім вироком вчинив нові умисні корисливі злочини.

Ухвалою Луганського апеляційного суду апеляційну скаргу задоволено частково, вирок суду першої інстанції стосовно громадянина Г. скасовано в частині призначеного покарання та ухвалено новий вирок, яким обвинуваченому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду