flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

4 роки позбавлення волі за крадіжку

10 квітня 2020, 09:48

Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду засуджено до 4 років позбавлення волі громадянина М, який обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Довідково: раніше судимий, ніде не працюючий мешканець Новопсковського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння вчинив крадіжку чужого майна із проникненням у житлове приміщення на загальну суму 1183 грн. 75 коп.

Вироком Новопсковського районного суду Луганської області громадянина М було засуджено за ч.3 ст. 185 КК України до 4 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки з покладанням на нього процесуальних обов’язків: періодично з’являтись на реєстрацію до органу з питань пробації, повідомляти цей орган про зміну свого місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Стороною обвинувачення подано апеляційну скаргу.

Постановою від 02 квітня Луганським апеляційним судом апеляційну скаргу задоволено, вирок суду першої інстанції стосовно громадянина М. скасовано та ухвалено новий вирок, яким громадянина М визнано винним у вчиненні злочину за ч.3 ст.185 КК України та призначено покарання у вигляді  4 років позбавлення волі з реальним відбуттям покарання у місцях позбавлення волі, оскільки вчинення нового умисного злочину під час іспитового строку свідчить про стійкість злочинних намірів підсудного та небажання останнього стати на шлях виправлення, тому звільнення його від реального відбування покарання не відповідає вимогам справедливості.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду