flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

В Луганському апеляційному суді відбулись заняття з суддями першої інстанції

11 лютого 2020, 12:01

7 лютого 2020 року в Луганському апеляційному суді відбулись чергові заняття з суддями місцевих судів Луганської області з метою надання їм методичної допомоги.

У заняттях взяли участь секретар судової плати з розгляду цивільних справ Вікторія Коновалова та суддя судової плати з розгляду цивільних справ Луганського апеляційного суду Віталій Кострицький.

Заняття були проведені на тему: «Практика розгляду судами справ, що виникають із земельних правовідносин».

Віталій Кострицький доповів про стан розгляду Луганським апеляційним судом справ, що виникають із земельних правовідносин, навів практику Верховного Суду за 2019 рік.

Було жваве обговорення проблемних питань визнання права власності на земельну ділянку, усунення порушення прав власності на земельну ділянку.

До відома учасників заходу було доведено практику Європейського суду з прав людини у випадках захисту права мирного володіння землею.

Вікторія Коновалова звернула увагу учасників занять на практику розгляду судами справ, пов’язаних з діяльність фінансових установ, практику сплати судового збору та окреслила нові вимоги до суддів в частині виконання Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України.

Участь в заняттях взяли судді 10 місцевих судів Луганської області.

Під час конструктивної та плідної зустрічі були обговорені проблемні питання судової практики та шляхи їх подолання.

 

Пресслужба суду