flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Підсумки роботи Луганського апеляційного суду за 2021 рік підбили на чергових зборах суддів

21 лютого 2022, 15:56

18 лютого 2022 року на зборах суддів підбито підсумки роботи Луганського апеляційного суду за 2021 рік.

Голова суду Віталій Люклянчук доповів про стан організації та здійснення судочинства за звітний період. Він наголосив, що судом забезпечено належний рівень здійснення правосуддя, захисту прав і охоронюваних законом інтересів фізичних та юридичних осіб.

Голова суду детально зупинився на статистичних показниках роботи апеляційного суду у 2021 році, зокрема констатував збільшення майже на чверть у порівнянні з минулим роком загальної кількості справ і матеріалів, що надійшли до суду.

«На розгляд Луганського апеляційного суду надійшло 6139 справ та  матеріалів. Більшість з них – 4807 – на розгляд  судової палати з розгляду кримінальних справ,  ще 1332 – на розгляд судової палати з розгляду цивільних справ. Розглянуто 5694 справ та матеріалів. Враховуючи те, що на кінець звітного періоду  фактично здійснювали правосуддя 13 суддів, маємо чимале навантаження», – підкреслив Віталій Люклянчук.

На зборах суддів зазначено, що у структурі кримінальних справ, що оскаржувалися в апеляційному порядку, як і раніше, переважають злочини проти власності – здебільшого крадіжки. Значна кількість справ стосується злочинів проти життя та здоров’я особи, обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. У справах про адміністративні правопорушення переважає керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів.

Щодо розгляду апеляційних скарг та матеріалів цивільного судочинства більшість складають справи про спори, що виникають із правочинів, дещо менша кількість – спори, що виникають із відносин спадкування та сімейних правовідносин.

Секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Євгенія Тополюк та секретар судової палати з розгляду  цивільних справ Вікторія Коновалова у своїх доповідях акцентували увагу на підставах для зміни та скасування судових рішень у 2021 році.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду