flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

За серію статевих злочинів мешканця м. Сєвєродонецьк засуджено до 8 років позбавлення волі

13 травня 2021, 11:05

12 травня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду розглянула справу обвинуваченого у серії тяжких злочинів – ч. 1,ч. 2 ст. 153 КК України,  ч. 2 ст.156 КК України.

Відтак, під час судового розгляду встановлено, що обвинувачений А. 1991 р.н. в період з лютого 2016 року по серпень 2016 року, маючи умисел на насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім шляхом, погрожуючи застосуванням фізичного насильства змушував малолітніх та повнолітніх, раніше незнайомих йому випадкових перехожих дівчат та жінок сідати до свого автомобілю, після чого відвозив останніх до відлюдкуватих районів міста та задовольняв статеву пристрасть неприроднім шляхом.

Лисичанським міським судом Луганської області обвинуваченого було визнано винним у скоєні низки злочинів, передбачених ч.1 ст.153, ч.2 ст.153, ч.2 ст.156 КК України (сексуальне насильство, розбещення малолітніх), призначено покарання у виді 6 років 11 місяців позбавлення волі та задоволено цивільний позов, зобов’язавши сплатити потерпілим значну суму коштів.

Законний представник малолітньої потерпілої, потерпіла і сторона обвинувачення з вказаним вироком не погодились та подали апеляційні скарги.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду у закритому судовому засіданні розглянула апеляційні скарги та дійшла висновку, що апеляційні скарги потерпілих та сторони обвинувачення підлягають частковому задоволенню, а вирок суду першої інстанції скасуванню в частині призначеного покарання у зв’язку з невідповідністю призначеного судом покарання ступеню тяжкості скоєних кримінальних правопорушень, та ухвалено новий вирок, яким обвинуваченому А. призначено покарання строком на 8 років позбавлення волі без права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду