flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Луганським апеляційним судом інтернет-шахрайку засуджено до реального строку позбавлення волі

12 травня 2021, 12:12

 

30 річну мешканку м. Сватове Луганської області визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 190, ч. 2  ст. 190 КК України (шахрайство) та засуджено до 4 років позбавлення волі.

Довідково: В ході судового розгляду було встановлено, що 30 річна мешканка Сватівського району Луганської області, маючи не погашену та не зняту у встановленому законом порядку судимість, протягом 2020 року вчиняла систематичні шахрайства, а саме розміщувала на торгових платформах та у соцмережах оголошення про продаж неіснуючих товарів.

За допомогою цієї злочинної схеми жінка продавала дитячі речі, вітаміни, ліки та дитяче харчування. Покупців злочинниця просила перераховувати часткову або повну передплату за «товар»  на банківську картку. Після того, як клієнти перераховували гроші, шахрайка блокувала останніх та розпоряджалася отриманими коштами на свій власний розсуд.

Всього в період з лютого по травень 2020 року задокументовано 8 епізодів шахрайства. Свої злочинні дії жінка вчиняла на території Луганської, Одеської, Івано-Франківської та Дніпропетровської областей та м. Київ.

Враховувавши неодноразову судимість за шахрайські дії, а також злочин, вчинений повторно під час відбування покарання з іспитовим строком, Сватівським районним судом Луганської області зловмисницю було визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених  ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 190, ч. 2  ст. 190 КК України, та призначено покарання у виді 4 років 1 місяця позбавлення волі.

У поданій апеляційній скарзі захисник просив вирок суду першої інстанції замінити в частині призначеного покарання, та звільнити її від реального відбування покарання, зазначивши, що під час судового розгляду обвинувачена повністю визнала свою провину, відшкодувала трьом потерпілим завдану нею шкоду та зобов’язалась відшкодувати шкоду усім іншим потерпілим, а також, те, що вона має на утримані чотирьох неповнолітніх дітей.  

Розглянувши матеріали справи колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду вирішила, що призначене судом першої інстанції покарання є цілком обґрунтованим, справедливим, необхідним, достатнім для виправлення обвинуваченої та попередження нових кримінальних правопорушень.

А тому, ухвалою Луганського апеляційного суду вирок Сватівського районного суду Луганської області залишено без змін, а апеляційні скарги захисників – без задоволення.

Пресслужба Луганського апеляційного суду