flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

За вчинення крадіжки чоловіка засуджено до 4 років позбавлення волі

28 квітня 2021, 09:07

Луганський апеляційний суд виніс вирок жителю Кремінського району який скоїв крадіжку продуктів харчування у крамниці.

Довідково: 27 листопада 2020 року, неодноразово судимий, зокрема за злочини проти власності чоловік, маючи не зняту й не погашену у встановленому законом порядку судимість за крадіжку, прийшов до місцевої крамниці.  Переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно, шляхом пошкодження вікна проник до приміщення магазину, де набрав повний пакет харчових продуктів та спиртних напоїв на загальну суму понад 3 000 грн, після чого з місця злочину зник, розпорядившись викраденим на власний розсуд.

Кремінським районним судом Луганської області зловмисника було визнано винним у скоєні злочину передбаченого ч.3 ст.185 КК України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців та частково приєднано невідбуту частину покарання у виді 6 місяців позбавлення волі і остаточно призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Стороною обвинувачення зазначений вирок було оскаржено в апеляційному порядку. В своїй скарзі обвинувач просив Луганський апеляційний суд скасувати вирок Кремінського районного суду Луганської області в частині зарахування у строк відбування призначеного цим вироком покарання частини покарання відбутої за попереднім вироком. Призначити остаточне покарання у виді 4 років позбавлення волі та початок відбування покарання рахувати з дня набрання вироком законної сили.

Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційну скаргу сторони обвинувачення задоволено, вирок Кремінського районного суду Луганської області скасовано в частині призначення покарання та обчислення початку строку відбування покарання,  призначено новий вирок у виді 4 років позбавлення волі.

Пресслужба Луганського апеляційного суду