flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Вісім років позбавлення волі: такий вирок ухвалила ґвалтівнику колегія суддів Луганського апеляційного суду

29 вересня 2020, 09:18

Луганський апеляційний суд залишив без змін вирок Старобільського районного суду Луганської області, яким мешканця Новопсковського району 1963 р.н. засуджено до 8 років позбавлення волі (вирок від 30.06.2020)

Довідково: У серпні 2019 року зловмисник Р. будучи в стані алкогольного сп’яніння проник на подвір’я літньої жінки в одному з населених пунктів Старобільського району.

Вдаривши потерпілу кулаком в обличчя, заволодів належними потерпілій грошима та мобільним телефоном. Після вчинення відкритого заволодіння майном громадянки, зловмисник примусив жінку зняти з себе нижню білизну та без добровільної згоди потерпілої вчинив з нею дії сексуального характеру природнім та неприроднім шляхом.

Вироком Старобільського районного суду Луганської області  від 30 червня 2020 року громадянина Р. визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 185, ч.1 ст. 186, ч.1. ст. 152 КК України та призначено покарання у виді 8 років  позбавлення волі.

Не погодившись із вироком суду першої інстанції громадянин Р. подав апеляційну скаргу, в якій просив виправдати його за ч.1 ст.152 КК України, адже свою провину за скоєння цього злочину не визнає.

Доводи апеляційної скарги обвинуваченого щодо невизнання скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.152 КК України колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду сприйняла критично, адже вина у скоєнні громадянином Р. вказаного злочину підтверджувалась наявними в матеріалах кримінального провадження та встановленими в судовому засіданні доказами.

За таких обставин, колегія суддів вважає вирок суду першої інстанції цілком законним та обґрунтованим, а доводи апеляційних скарг обвинуваченого Р. такими, що не підлягають задоволенню.

Отже, апеляційні скарги громадянина Р. залишено без задоволення, а вирок Старобільського районного суду Луганської області – без змін.

Пресслужба Луганського апеляційного суду