flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Відкритість та прозорість діяльності суду – запорука довіри громадян до правосуддя

17 вересня 2020, 09:23

З 14 – 16 вересня 2020 року Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України було проведено онлайн підготовку спеціалістів із забезпечення зв’язків із ЗМІ (прессекретарів) місцевих (окружних) та апеляційних судів.

Навчання було проведено в режимі онлайн за допомогою програми ZOOM.

Участь у підготовці взяли понад 70 працівників апаратів судів. Від Луганського апеляційного суду участь взяла прессекретарка суду Катерина Окопна.

Відкрила захід директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка ознайомила слухачів із програмою заходу.

Програма підготовки була дуже змістовною. Так, у перший день навчання відбулась інтерактивна лекція, яку провела  головний спеціаліст відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олена Волошко. Лекція була присвячена нормативно-правовим засадам здійснення комунікаційної діяльності суду, базовим поняттям у роботі пресслужби і прессекретаря.

Мистецтву правового письма та процесуального документування приділив увагу доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук  Василь Пивоваров.

 До занять було залучено суддю Господарського суду Луганської області Олену Фонову, яка розповіла про етичні стандарти поведінки працівників суду, правила спілкування в соціальних мережах та поділилась досвідом висвітлення розгляду резонансних справ у засобах масової інформації.

Представник Харківської міської громадської організації інвалідів “Креавіта”  Уляна Франковська розповіла про методи покращення комунікації в роботі з маломобільними групами населення та етику спілкування з людьми з особливими потребами.

По завершенню навчання кожен учасник отримав сертифікат Національної школи суддів України.

Пресслужба Луганського апеляційного суду