flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Вирок залишено без змін: групу осіб засуджено за серію крадіжок

16 вересня 2020, 10:30

Луганський апеляційний суд підтвердив законність та справедливість вироку Рубіжанського міського суду Луганської області, яким трьох мешканців м. Рубіжне визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у інше приміщення, вчинена за попередньою змовою групою осіб, повторно).

Довідково: Неодноразово судимі за злочини проти власності троє осіб, громадянин С., громадянин А. та громадянка М. в лютому 2019 року, в ході вживання алкогольних напоїв, користуючись відсутністю власників помешкання, протягом двох днів проникали до квартири сусідів та, керуючись корисливим мотивом, переслідуючи мету наживи та незаконного збагачення, таємно викрали з квартири 2 металеві батареї опалювання та емальовану ванну, які згодом збули на пункті прийому металу чим завдали потерпілому – власнику квартири майнову шкоду в розмірі 1000,00 грн.

Окрім того, на початку того ж місяця, знаходячись поруч із магазином розташованим в м.Рубіжне громадянин С., побачивши велосипед, скориставшись відсутністю власника, таємно викрав транспортний засіб та розпорядився майном на власний розсуд, тим самим спричинив потерпілому майнову шкоду в розмірі 2780 грн. Згодом, під час вживання алкогольних напоїв разом із товаришами, впевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв зі столу мобільний телефон, що належав власнику квартири та покинув помешкання. Своїми умисними діями зловмисник завдав потерпілому майнову шкоду на суму 360 грн.

Вироком суду першої інстанції обвинувачених визнано винними у вчиненні інкримінованих їм кримінальних правопорушень та призначено покарання: громадянину С. за сукупністю злочинів, у виді 8 років  позбавлення волі, громадянину А. - 5 років позбавлення волі з випробуванням,  іспитовий строк 3 роки, громадянці М. -  5 років позбавлення волі з випробуванням, іспитовий строк 3 роки.

На вказані вироки захисниками обвинувачених С. та М. було подано апеляційні скарги, в яких вони просили звільнити своїх підзахисних від оплати процесуальних витрат за проведення експертиз по справі, обґрунтовуючи свої скарги скрутним матеріальним положенням останніх.

Вивчивши матеріали справи та заслухавши доводи захисників про безпідставність стягнення з обвинувачених процесуальних витрат, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ не було встановлено законних підстав для звільнення обвинувачених від сплати процесуальних витрат. А тому, апеляційні скарги захисників залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції без змін.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду