flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Луганський апеляційний суд залишив без змін вирок для чоловіка засудженого за злочини в сфері незаконного обігу наркотичних речовин

14 вересня 2020, 09:23

Колегія судів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду розглянула у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за апеляційною скаргою обвинуваченого К. на вирок Новоайдарського районного суду Луганської області, яким неодноразово судимого мешканця м. Щастя Новоайдарського району Луганської області визнано винним за ч.2 ст.307, ч.2 ст.309 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут психотропної речовини; незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту особою, яка раніше вчинила кримінальне правопорушення за ст.307 КК України) та засуджено до 6 років 6 місяців позбавлення волі із конфіскацією ½ частини майна, яке є його власністю.

Довідково: 23.03.2019 року громадянин К., маючи злочинний умисел, направлений на незаконний збут наркотичних засобів передав оперативному покупцю прозорий пакет з речовиною рослинного походження, у подрібненому та висушеному стані, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабісом, за що отримав грошові кошти.

02.05.2019 року громадянин К, діючи повторно, передав оперативному покупцю такий самий пакет із ідентичною речовиною.

03.05.2019 під час санкціонованого обшуку за місцем проживання громадянина К. правоохоронці виявили та вилучили близько 17 грамів канабісу.

Вироком Новоайдарського районного суду Луганської області обвинуваченого визнано винним за ч.2 ст.307, ч.2 ст.309 КК України та призначено покарання у виді 6 років 6 місяців позбавлення волі із конфіскацією ½ частини всього належного йому майна.

На вирок суду першої інстанції громадянином К. було подано апеляційну скаргу, в якій він просив скасувати вирок суду першої інстанції, та ухвалити новий вирок, яким пом’якшити йому покарання. Своє прохання він мотивував тим, що має хворих батьків, які потребують постійного догляду, а також має на утриманні маленьку дитину. Свою провину визнав повністю та висновки зі скоєного зробив.

Врахувавши тяжкість скоєних кримінальних правопорушень та сукупність обставин, які пом’якшують покарання, колегія суддів апеляційного суду дійшла висновку наступного висновку:

В апеляційній сказі обвинуваченого не наведено додаткових пом’якшуючих обставин які не було враховано судом першої інстанції, тож, на думку колегії судів вирок суду першої інстанції є законним та обґрунтованим, а тому підстав для його зміни чи скасування немає.

Луганським апеляційним судом апеляційну скаргу громадянина К. залишено без задоволення, а вирок Новоайдарського районного суду Луганської області - без змін.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду