flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Мешканець м.Золоте, який у нетверезому стані керував автомобілем заплатить понад 10 тисяч гривень штрафу.

04 вересня 2020, 09:20

Луганський апеляційний суд виніс постанову на апеляційну скаргу чоловіка, якого було притягнуто до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Відповідно до змісту постанови, 20 лютого поточного року, у вечірній час доби в м.Золоте, громадянин С. керував автомобілем з ознаками алкогольного сп’яніння та від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку відмовився у присутності свідків.

Постановою Попаснянського районного суду Луганської області чоловіка визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП України, та призначено стягнення у виді  засобом на строк 1 рік.

Громадянином С. було подано апеляційну скаргу із проханням скасувати судове рішення і закрити судове провадження по справі.

В апеляційній скарзі чоловік зазначав, що був зупинений на блокпосту військовими, які просили підвезти їх у сусіднє селище, на що він їм відмовив. Натомість військові запитали у нього про документи, яких у нього не було. Задля уникнення прохання підвезти, апелянт випив пляшку пива, яка знаходилась в автомобілі. Військовослужбовці викликали поліцію, разом вони поїхали до лікарні, де у присутності свідків громадянин відмовився від медичного огляду.

Перевіривши витребувані із суду першої інстанції матеріали провадження про адміністративні правопорушення щодо громадянина С., вислухавши його та захисника, допитавши свідків, проаналізувавши зміст судової постанови та вивчивши викладені в ній обставини із наявними в матеріалах доказами, Луганський апеляційний суд дійшов висновку, що апеляційна скарга захисника задоволенню за такими підставами не підлягає.

Тому, постанову Попаснянського районного суду Луганської області, якою громадянина С. визнано винним за ч.1 ст.130 КУпАП України залишено без змін, а апеляційну скаргу відповідача – без задоволення.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду