flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Замість іспитового строку – реальний термін ув’язнення: апеляційний суд ухвалив вирок за порушення обов’язків під час іспитового строку

10 серпня 2020, 09:10

29 липня 2020 року в Луганському апеляційному суді розглянуто апеляційну скаргу сторони обвинувачення про відмову Лисичанського міського суду Луганської області у задоволенні клопотання органу пробації щодо скасування звільнення від відбування покарання з іспитовим строком та направлення засудженого для реального відбування призначеного покарання.

Довідково:  У 2018 році мешканця м. Лисичанська, громадянина Г. було засуджено за ч.1 ст.185 (крадіжка) до покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік, звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням на іспитовий строк 1 рік, та покладено на нього обов’язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

ДУ «Центр пробації» звернулась до Лисичанського міського суду Луганської області, тому как громадянин Г. став ухилятися від виконання обов’язків, покладених на нього вироком суду, а саме припинив з’являтися для реєстрації в орган пробації та був підданий адміністративним стягненням за адміністративні правопорушення.

Рішення Лисичанського міського суду Луганської області мотивовано закінченням строку випробування за вироком суду першої інстанції на момент розгляду подання органу пробації.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, стороною обвинувачення було подано апеляційну скаргу, обґрунтувавши її невідповідністю рішення суду вимогам кримінального процесуального законодавства України.

Колегія судів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду задовільнила апеляційну скаргу та постановила ухвалу про направлення засудженого для відбування реального строку покарання у вигляді 1 року позбавлення волі.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду