flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Три з половиною роки позбавлення волі – таке покарання призначив Луганський апеляційний суд чоловікові за пограбування крамниці

06 серпня 2020, 09:57

Луганський апеляційний суд залишив апеляційну скаргу обвинуваченого без задоволення, а вирок суду першої інстанції – відповідно до якого 31 річного мешканця Луганської області засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням в інше приміщення, вчинена повторно) –без змін.

Довідково: У квітні 2014 року, вночі громадянин П. та його рідний брат, маючи умисел на викрадення чужого майна, діючи повторно за попередньою змовою між собою, приїхали до сусіднього села, де шляхом відпилу дужки навісного замка на вхідних дверях проникли в приміщення магазину, звідки викрали гроші та товарно – матеріальні цінності, а саме - алкогольні напої та тютюнові вироби. Своїми злочинними діями потерпілому – хазяїну крамниці завдали матеріальної шкоди на загальну суму 11828 грн.

Однак, цієї здобичі чоловікам виявилось замало, тому, побачивши банківську картку ВАТ «Ощадбанк», що знаходилась у приміщенні магазину в шухляді столу разом із пін-кодом, вони «прихопили» її, а згодом зняли з неї грошові кошти та використали їх на свій розсуд.

В березні 2020 року Марківським районним судом Луганської області громадянина П. визнано винним за ч.3 ст.185 КК України та призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Не погодившись з вироком суду першої інстанції обвинуваченим П. подано апеляційну скаргу.

В апеляційному порядку обвинуваченим оскаржувався вирок в частині незарахування строку попереднього ув’язнення. Тобто, громадянин П. просив частково скасувати вирок суду першої інстанції та ухвалити новий в частині зарахування до строку покарання строк його перебування в установі попереднього ув’язнення із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ доводи та прохання обвинуваченого вважала безпідставними з огляду на те, що відповідно до ст.1 ЗУ «Про попереднє ув’язнення», попереднє ув’язнення є запобіжним заходом, який у випадках, передбачених КПК України, застосовується щодо підозрюваного, обвинуваченого та засудженого, вирок щодо якого не набрав законної сили, проте запобіжний захід у виді тримання під вартою по даному кримінальному провадженню стосовно громадянина П. не обирався.

Отже, Луганським апеляційним судом апеляційну скаргу обвинуваченого залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Пресслужба Луганського апеляційного суду