flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

12 років за ґратами: Луганським апеляційним судом засуджено чоловіка, який пограбував родину з малолітньою дитиною

29 липня 2020, 09:52

12 років за ґратами проведе мешканець м. Сєвєродонецьк за скоєння розбійних нападів.

Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ залишено без змін вирок Сєвєродонецького міського суду Луганської області стосовно громадянина Б. який вчинив кілька розбійні напади, поєднані з проникненням у житло (ч.3 ст.187 КК України).

Довідково: У жовтні 2018 року, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій громадянин Г, через відкриту хвіртку зайшов до подвір’я і через незамкнені двері увійшов до зимової кухні громадянки С. Почувши присутність сторонньої особи у своєму помешканні, громадянка зайшла до зимової кухні, де обвинувачений Б. схопив її за шию та праве плече, ривком штовхнув її, тим самим завдав потерпілій легке тілесне ушкодження у виді закритого вивиху плечової кістки. 

Згодом, обвинувачений «навідався» до будинку раніше незнайомого йому подружжя із малолітньою дитиною, де, під загрозою застосування вогнепальної автоматичної зброї висунув вимоги щодо передачі йому грошових коштів та матеріальних цінностей.  Заволодівши мобільним телефоном вартістю 1000,00 грн та грошима в сумі 70,00 грн покинув помешкання.

Сєвєродонецьким міським судом Луганської області громадянина Б. було засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Посилаючись на невідповідність висновків суду першої інстанції фактичним обставинам кримінального провадження та неправильного застосування ЗУ про кримінальну відповідальність, а також, посилаючись на наявність у обвинуваченого малолітньої дитини та незадовільний стан здоров’я, захисник подав апеляційну скаргу, та просив призначити обвинуваченому покарання на строк 3 роки.

Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду не було встановлено підстав для зміни або скасування вироку суду першої інстанції, а отже, апеляційні скарги обвинуваченого та захисника залишено без задоволення, вирок Сєвєродонецького міського суду Луганської області  - без змін.

Пресслужба Луганського апеляційного суду