flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Заступник голови Луганського апеляційного суду взяв участь у семінарі

23 липня 2020, 17:00

За підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA)23 липня 2020р   відбувся семінар-тренінг на тему: «Практика застосування механізмів для захисту постраждалих від домашнього насильства в Луганській області».

В заході взяв участь заступник голови Луганського апеляційного суду Андрій Белах.

Учасники обговорили комплекс цивільно-правових, адміністративно-правових, кримінально-правових механізмів для захисту постраждалих від домашнього насильства, алгоритм взаємодії суб’єктів при винесені обмежувального припису стосовно кривдника, місцеву та національну практики притягнення кривдників до кримінальної відповідальності, проблемні питання  взяття на профілактичний облік кривдників і проведення з ними профілактичної роботи.  

За підсумками семінару присутніми були напрацьовані та надані пропозиції щодо удосконалення проєкту порядку взаємодії суб’єктів при винесенні обмежувального припису стосовно кривдника. Сформована дієва команда для подальшої роботи з протидії домашньому насильству.

Захід проведено в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яка впроваджується у Донецькій та Луганській областях у партнерстві з Програмою Розвитку ООН (ПРООН), Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) та ООН Жінки, за підтримки UNFPA.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду