flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Луганський апеляційний суд ухвалив вирок щодо 2 мешканців Луганської області, які вчинили злочин проти власності

15 липня 2020, 09:32

Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду засуджено до 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна двох громадян, які здійснили розбійний напад на АЗС «ОККО».

Кваліфікація діяння: ч.3 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Санкція статті передбачає максимальну міру покарання з позбавленням волі до 12 років.

Довідково: Громадянин Б., 29 квітня 2017 року, приблизно о 03 годині 45 хвилин, маючи єдиний спільний умисел на напад з метою заволодіння чужим майном, а саме грошовими коштами - АЗК «ОККО», поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), та реалізуючи його, за попередньою змовою з К., спільно підготувавши знаряддя та засоби вчинення кримінального правопорушення, зайшли у приміщення АЗК «ОККО».  Тримаючи в руках предмет, зовні схожий на пістолет, почали погрожувати застосуванням насильства небезпечного для життя та здоров’я касиру АЗК «ОККО», оператору АЗС - громадянці Ч.

Незважаючи на зауваження громадянки Ч., скоїли спробу заволодіти грошовими коштами вказаного АЗС «ОККО», які знаходились у касовому апараті. Однак, касовий апарат відкрити, з причин, що не залежали від волі К. та Б. останні не змогли.  Після цього, заволодівши майном громадянки Ч., а саме, мобільним телефоном вартістю 750 грн, зникли з місця скоєння правопорушення.

Правопорушників було затримано співробітниками Національної поліції по гарячих слідах.

Вироком Сєверодонецького міського суду Луганської області громадянам Б. та К. було призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна.

Стороною захисту було подано апеляційну скаргу.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду дійшла висновку, що апеляційні скарги захисників є безпідставними, задоволенню не підлягають та залишила вирок суду першої інстанції без змін.

 Пресслужба Луганського апеляційного суду