flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Крок назустріч до майбутньої професії

27 лютого 2020, 14:32

Навчальна практика студентів юридичних факультетів є складовою частиною процесу підготовки бакалаврів, магістрів - є обов’язковим компонентом освітньо-професійної програми для здобуття відповідного кваліфікаційного рівня.

 Луганський апеляційний суд на постійні основі співпрацює з усіма вищими навчальними закладами України, що готують спеціалістів в галузі права. Щороку в суді проходять практику студенти юридичних спеціальностей та закріплюють теоретичні знання практичними навиками. 

Сьогодні студенти кількох навчальних закладів Луганської області проходять навчальну практику у суді. Зокрема, студенти Східноукраїнського національного університету імені В.Даля та Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Є.О.Дідоренка.

Працівники апарату  із натхненням діляться досвідом із майбутніми колегами, допомагають майбутнім працівникам закріпити теоретичні знання на практиці, оволодіти сучасними методами та формами організації роботи в галузі майбутньої професії.  При проходженні навчальної практики студенти не тільки закріплюють і поглиблюють теоретичні знання, одержані в процесі вивчення загальних та спеціальних юридичних навчальних дисциплін, а й набувають уміння та навички правозастосовчої практичної діяльності. У період навчальної практики студент стає учасником практичної діяльності із застосування правових норм, спостерігає й аналізує різні сторони діяльності юристів–практиків.

Студенти-працівники оволоділи практичним досвідом роботи з нормативно-методичною документацією, ознайомились із можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції, відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд» та направлення повісток у вигляді SMS-повідомлень, тощо.

Луганський апеляційний суд радий вітати у своїх стінах юних працівників, саме тому й надалі планує проводити подібні заходи та співпрацювати з майбутніми спеціалістами в галузі права з метою практичного засвоєння ними матеріалу, отриманого під час вивчення правових дисциплін.

 Сподіваємось, досвід набутий під час стажування допоможе адаптуватися до виробничого середовища та підготуватися до подальшої професійної діяльності.

 

Прес служба Луганського апеляційного суду