flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Відбулося практичне заняття «Засади організаційної діяльності апеляційного суду».

11 грудня 2019, 19:17

У рамках проведення заходів щодо Всеукраїнського тижня права та з метою підвищення практичної складової навчального процесу, 11 грудня у Луганському апеляційному суді для студентів ЛДУВС ім. О.Е.Дідоренка влаштували практичне зайняття «Засади організаційної діяльності апеляційного суду».

Програма заходу передбачала знайомство майбутніх юристів з історією суду, судовою системою України, робою апеляційного суду на сучасному етапі, структурних підрозділів – апарату суду, секретаріату та ознайомлення  з порядком ведення судових справ.

З вітальним словом до студентів звернувся голова Луганського апеляційного суду Володимир Гаврилюк. Голова суду зауважив, що ми завжди раді вітати гостей, побажав успіхів в навчанні, натхнення та зауважив, що та людина, яка ставить перед собою ціль - обов’язково її досягає.

 Цікавим для студентів стало спілкування з суддею Віталієм Кострицьким. Суддя поділився з курсантською молоддю своїм практичним досвідом у царині судової юриспруденції та, звичайно ж, надав змістовні відповіді на запитання молоді.

Заступник керівника апарату суду Кирило Беззубенко та начальник відділу діловодства та звернення громадян Аліна Шматко розповіли студентам про судоустрій до та після реформування, про апарат суду, про етапи судового засідання, а також про надходження справ – від отримання до розгляду суддею.

У занятті взяли активну участь завідувач кафедри державно-правових дисциплін ЛДУВС ім.Е.О.Дідоренка Володимир Нестерович та професор кафедри професійних та спеціальних дисциплін ХФ ОДУВС Андрій Беницький, які наголосили на необхідності якісного вивчення положення КК України, КПК України, інших процесуальних законів та відзначили роль суду в рамках судової реформи.

В ході екскурсії студенти відвідали зали судових засідань з розгляду цивільних та кримінальних справ, оглянули кабінети відділів суду, секретарів судових засідань, помічників суддів та камери тимчасового тримання.

Після отримання великої кількості інформації студенти отримали вичерпні відповіді на виниклі запитання.

Студенти відзначили, що екскурсія була не лише цікавою і пізнавальною, а й виступила мотивуючим фактором для подальшого розвитку та навчання!

Згадкою про цю подію майбутнім юристам залишаться пам’ятні фото.

 

Прес-служба Луганського апеляційного суду