flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Проведено семінар із суддями місцевих судів Луганської області.

09 грудня 2019, 18:31

6 грудня 2019 року в приміщенні Луганського апеляційного суду відбувся семінар, на який були запрошені судді та голови місцевих судів Луганської області.

Захід було проведено секретарями судових палат з розгляду цивільних  та кримінальних справ – Юрієм Савичем та Вікторією Коноваловою, суддею судової палати з розгляду кримінальних справ Євгенією Тополюк, суддею судової палати з розгляду цивільних справ Андрієм Яресько.

Під час семінару із присутніми детально обговорювалось широке коло практичних питань, зокрема питання порушень вимог КПК України, що стали підставами для скасувань рішень судів першої інстанції Апеляційним судом Луганської області та Луганським апеляційним судом за 2018 рік.

Обговорювались питання розгляду судами справ щодо кредитних правовідносин, помилки у правозастосуванні при розгляді цих справ, практика їх розгляду у апеляційній та касаційній інстанціях, процесуальні особливості перегляду у апеляційному порядку ухвал суду першої інстанції, що були винесені про відмову у відкритті провадження, щодо повернення заяв без розгляду, призупинення судового розгляду та його закриття.

Було звернено увагу суддів на зміни у законодавстві та сучасні питання правозастосування при розгляді таких справ.

У заході взяли участь голова Луганського апеляційного суду Володимир Гаврилюк та заступник голови суду Андрій Белах, які висвітлили проблеми місцевих судів сьогодення та надали відповіді на запитання присутніх.

Семінар було заплановано та проведено відповідно до плану роботи Луганського апеляційного суду на 2019 рік.

Прес -служба Луганського апеляційного суду