flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді Луганського апеляційного суду прийняли участь у роботі III Харківського міжнародного юридичного форуму

30 вересня 2019, 15:03

28 вересня у м. Харкові на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого під час проведення III Харківського міжнародного юридичного форуму відбувся круглий стіл на тему «Компенсація за житло, пошкоджене або зруйноване в наслідок збройного конфлікту на Сході України: правові, гуманітарні, соціально-економічні та інші аспекти питання».

Захід відвідали та взяли участь у його роботі судді судової палати з розгляду цивільних справ Луганського апеляційного суду Ірина Дронська та Андрій Яресько.

Основною метою круглого столу було обговорення проблемних аспектів отримання компенсації за житло, пошкоджене або зруйноване в результаті збройного конфлікту на Сході України, а також напрацювання пропозицій щодо подальшого законодавчого врегулювання питання виплати компенсацій постраждалим.

Під час проведення круглого столу виступили судді Верховного суду Віталій Уркевич та Ольга Ступак, провідні науковці та експерти міжнародних організацій. Обговорювались різні правові режими у контексті збройного конфлікту на Сході України, питання компенсації за пошкоджене або зруйноване житло, концепції механізму отримання компенсації за житло, яке було пошкоджене або зруйноване через збройний конфлікт на сході України з огляду на наявний вже міжнародний досвід, судова практика з цих питань національних судів та Європейського суду, пов’язані із цим питання міжнародного права.

Захід відбувся за сприяння Норвезької ради у справах біженців та за фінансової підтримки управління цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

 

Прес-служба суду