flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Інформація щодо кримінального провадження за обвинуваченням Єфремова О.С. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ст. 341, ч. 5 ст. 27, ст. 341, ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 111 КК України

01 липня 2019, 17:59

1 липня 2019 року до Луганського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга захисників Смирнова А.О., Мельнікова О.А., Солодка Є.В., в інтересах обвинуваченого Єфремова О.С. на ухвалу Старобільського районного суду Луганської області від 19.06.2019 року, якою Єфремову О.С. продовжено строк тримання під вартою.

Відповідно до вимог ч. 12 ст. 31 КПК України кримінальне провадження стосовно народних депутатів України здійснюється в апеляційному порядку - колегіально судом у складі п’яти суддів.

На даний час в судовій палаті з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду немає достатньої кількості суддів для розгляду вказаної апеляційної скарги.

Відповідно до протоколу щодо неможливості автоматизованого розподілу судової справи між суддями, призначення не відбулося, оскільки не вистачає потрібної кількості суддів для розподілу судової справи.

На підставі вимог ст. 34 КПК України, виконуючим обов’язки голови Луганського апеляційного суду невідкладно внесено подання до Верховного Суду про вирішення питання про направлення вказаного кримінального провадження для розгляду до іншого суду апеляційної інстанції.

Нагадуємо, що 13 червня 2019 року Конституційний Суд України ухвалив рішення, яким визнав таким, що не відповідає Конституції України (є неконституційним), положення частини другої статті 392 Кримінального процесуального кодексу України щодо унеможливлення окремого апеляційного оскарження ухвали суду про продовження строку тримання під вартою, постановленої під час судового провадження в суді першої інстанції до ухвалення судового рішення по суті.

 

Прес-служба суду