flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Суддя Луганського апеляційного суду Віталій Кострицький взяв участь в постійно діючому семінарі «Діяльність підрозділів кримінальної поліції щодо попередження, припинення та розслідування злочинів у сучасних умовах»

04 червня 2019, 12:43

31 травня 2019 року на базі Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка було проведено чергове засідання постійно діючого семінару «Діяльність підрозділів кримінальної поліції щодо попередження, припинення та розслідування злочинів у сучасних умовах» за темою «Діяльність підрозділів Національної поліції України щодо протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією».

В семінарі взяли участь ректор Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е. О. Дідоренка Комарницький В.М. та провідні педагоги університету, судді Луганського апеляційного суду та місцевих судів Луганської області, представники Генеральної прокуратури України та прокурор Луганської області, начальник та представники Управління захисту економіки в Луганській області ДЗЕ НП України, а також представник Національного антикорупційного бюро України.

Кандидат юридичних наук, суддя Луганського апеляційного суду Віталій Кострицький виступив на тему: «Політична корупція під час виборів і шляхи її превенції». У своїй промові доповідач поставив проблематику впливу політичної корупції на виборний процес та звернув увагу на необхідність вірного тлумачення уповноваженими органами суб’єктного складу корупційних правопорушень.

Не залишились без уваги й сучасні інформаційно-технічні засоби, які не цураються використовувати правопорушники вчинюючи корупційні дії. Доповідь першого проректора Миколи Карчевського на тему «Блокчейн» привернула увагу присутніх до необхідності актуалізації як законодавства так і правозастосовної практики до потреб сучасності в частині відповідності існуючим суспільним відносинам у інформаційній сфері.

Активна науково-практична дискусія обраної теми семінару дозволила сформувати чітке бачення проблемних питань та шляхів протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією в Україні. Усі пропозиції щодо протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією разом з доповідями й виступами учасників семінару та його резолюцією будуть видані окремою збіркою найближчим часом і направлені до керівництва Національної поліції України, а також іншим зацікавленим суб’єктам.

 

Прес-служба суду