flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Форум «Україна-ЄС: виклики сьогодення»

20 травня 2019, 16:06

16-17 травня 2019 року в приміщенні СНУ ім. В. Даля з нагоди Дня Європи в Україні відбувся форум «Україна-ЄС: виклики сьогодення» та Всеукраїнська науково-практична конференція аспірантів, студентів, науковців «Молодь і наука: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку права в Україні».

Метою проведення форуму було зміцнення зв’язку і довіри між освітнім середовищем, науковцями міжнародними партнерами, органами влади;  обговорення нагальних питань розвитку та правового регулювання євроінтеграційних процесів в Україні; формування світогляду молоді, її ціннісних орієнтацій в умовах інтенсифікації європейських прагнень Україні; напрацювання пропозицій та розробок щодо забезпечення захисту прав і свобод людини та громадянина, удосконалення правових механізмів.

В дискусійній панелі форуму прийняв участь кандидат юридичних наук, слідчий суддя Луганського апеляційного суду Кострицький В.В., який виступив із доповіддю на тему «Доступність до правосуддя в Луганській області та забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення».

З доповідями на форумі виступили: Божок Є.В. заступник міністра закордонних справ України; Денищенко Д.В. директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх  зносин Луганської обласної державної адміністрації; Арсентьєва О.С., кандидат юридичних наук, доцент, декан юридичного факультету СНУ ім. В. Даля;  Капліна Г.А. заступник декана юридичного факультету з наукової роботи, к.ю.н., доцент кафедри правознавства СНУ ім. В. Даля, керівник ЮК «PRO BONO» та інші науковці.

 

Прес-служба суду