flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

В Луганському апеляційному суді відбулись тренінгові зайняття із представниками місцевих судів у рамках реалізації проекту «Нове правосуддя»

29 березня 2019, 16:40

29 березня 2019 року в Луганському апеляційному суді представники організації «Громадська платформа» провели тренінгові зайняття із працівниками суддів Луганської області з метою подальшої реалізації проекту «Підвищення звітності судової гілки влади та ефективності її роботи через проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадського звітування за системою оцінювання роботи суду».

Під час проведення тренінгу було надано інформацію щодо механізму та процедур проведення інтерв’ювання, спектру дії, сфер відповідальності, можливостей та результатів у цьому процесі, особливостей взаємодії працівників суду із волонтерами та представниками громадськості, що будуть здійснювати опитування відвідувачів суду та учасників процесів.

У заході взяли участь голова суду Володимир Гаврилюк, секретар судової палати з розгляду цивільних справ Вікторія Коновалова, секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Юрій Савич, суддя-спікер Андрій Яресько, т.в.о. керівника апарату Олександр Савчук, судді та працівники Луганського апеляційного суду, місцевих судів.

Перед присутніми виступив і керівник ГО «Громадська платформа» Сергій Кошель, представникам судів було роз’яснено особливості здійснення опитувань та анкетувань. У подальшому було проведення обговорення подальших шляхів взаємодії апеляційного суду із громадськими організаціями з метою необхідності подальшого дотримання курсу на відкритість судів, підвищення звітності судової гілки влади та ефективності її роботи.

Діяльність в рамках реалізації проекту «Нове правосуддя» здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту «Нове правосуддя».

 

Прес-служба суду