flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді Луганського апеляційного суду прийняли участь у тренінгу, що був ініційований Норвезькою радою у справах біженців

22 лютого 2019, 15:45

19 лютого 2019 року в місті Сєвєродонецьк судді Луганського апеляційного суду прийняли участь у тренінгу, що був ініційований Норвезькою радою у справах біженців за проектом «Інформування, консультування та правова допомога» та був присвячений тематиці захисту прав внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали у ході конфлікту на Сході України: застосування практики Європейського суду з прав людини в національному судочинстві».

У тренінгу взяли участь заступник голови Луганського апеляційного суду Андрій Белах, секретар судової палати з розгляду цивільних справ Вікторія Коновалова, секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Юрій Савич та суддя-спікер судової палати з розгляду цивільних справ Луганського апеляційного суду Андрій Яресько.

Під час проведення заходу було висвітлено та обговорено значну кількість актуальних питань, зокрема такі питання, як:

Захист прав людини в умовах збройних конфліктів: підходи Європейського суду з прав людини. Загальні положення. Застосовність. Питання юрисдикції.

Практика Європейського суду з прав людини у справах про захист права на життя та заборону катувань

Практика Європейського суду з прав людини у справах про захист права на повагу до сімейного і приватного життя, недоторканість житла і кореспонденції.

Практика Європейського суду з прав людини у справах про захист права власності. Соціальні права у практиці ЄСПЛ. Окремі аспекти захисту права на вільні вибори.

 

Прес-служба суду