flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Помічники суддів підвищили кваліфікацію у Національній школі суддів України

11 лютого 2022, 16:06

З 07 по 11 лютого 2022 року Національна школа суддів України у режимі відеоконференцзв’язку провела курс підготовки та підвищення рівня кваліфікації помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів.

Участь у навчанні взяли помічники суддів Луганського апеляційного суду Анастасія Козубська, Тетяна Красносельська, Анастасія Ільченко, Юлія Зіньковська та помічник голови суду Олена Бакеренкова.

На лекціях учасники розглянули структуру та стандарти написання судового рішення, докази та доказування в судочинстві, порядок обчислення та наслідки спливу позовної давності. Обговорили категорію кримінальних проваджень, пов’язаних із торгівлею людьми, особливості розгляду справ щодо усиновлення та оспорювання батьківства, сплати аліментів на дитину, а також витребування майна від добросовісного набувача.


У процесі підготовки слухачам розповіли про застосування в роботі практики Верховного Суду та висновків Великої Палати Верховного Суду, а також застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національному судочинствіПомічники суддів мали змогу більше дізнатися про концепцію побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та роботу з електронною справою, застосування інноваційних технологій та рекомендації щодо роботи з цифровими інструментами.

Також лектори зупинилися на ефективних комунікаціях, етичних аспектах та репутації помічника судді. Окрему увагу приділили сучасним правилам ефективної команди у складі судді, помічника судді та секретаря судового засідання, психологічним аспектам у діяльності працівників апаратів судів та українському діловому мовленню.

За результатами успішного навчання помічники суддів отримають сертифікати Національної школи суддів України.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду