flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Нагадуємо про необхідність дотримання протиепідемічних заходів під час відвідування суду

21 січня 2022, 15:28

 Шановні відвідувачі суду!

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами від 15.12.2021, в Україні продовжено дію карантину до 31 березня 2022 року.

Нагадуємо, що Луганський апеляційний суд працює в штатному режимі.

У разі виявлення та підтвердження у вас гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, закликаємо утриматися від відвідування суду для подачі скарги, заяви чи іншого звернення задля мінімізації ризиків розповсюдження хвороби та зараження працівників Луганського апеляційного суду.

З метою убезпечення від розповсюдження хвороби та масового поширення вірусної інфекції просимо, за можливості, утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають вашої обов’язкової присутності, а також від особистого відвідування установи  для подачі заяв, скарг, клопотань та інших документів.

Всі документи (апеляційні скарги, заяви, відзиви, пояснення, клопотання тощо) можна надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу, через особистий кабінет в системі «Електронний суд»: https://cabinet.court.gov.ua/login, поштою, факсом або дистанційними засобами зв’язку.

Крім того, ви можете подати до суду клопотання-заяву про отримання процесуальних документів у електронному вигляді, судових повісток у вигляді SMS-повідомлень через підсистему «Електронний суд».

Нагадуємо способи звернення до суду:

Поштова адреса: 93404, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 16.

E-mail: inbox@lga.court.gov.ua

Телефон-факс: (06452) 4-22-13.

Довідку щодо справ можна отримати у відділі забезпечення діяльності судових палат з розгляду цивільних та кримінальних справ (канцелярія суду) за тел.: (06452) 4-22-37.

Актуальна інформація розміщується на офіційному вебсайті Луганського апеляційного суду https://lga.court.gov.ua/sud4810/ та на офіційній сторінці суду у соціальній мережі Facebook.

Нагадуємо, що статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено покарання за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, і -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, і -

тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Під час відвідування суду просимо дотримувати таких профілактичних заходів:

-обов’язково одягніть медичну маску або інші види індивідуального захисту;

-часто мийте руки або обробляйте їх дезінфікуючими засобами;

-під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою (або одягніть медичну маску);

-якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря.

 

Просимо з розумінням поставитися до тимчасових профілактичних заходів.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду