flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Луганський апеляційний суд змінив запобіжний захід підозрюваному у вчиненні ДТП, внаслідок якої загинула людина

19 січня 2022, 15:03

14 січня 2022 року колегія суддів судової палати  з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Рубіжанського міського суду Луганської області від 22 грудня 2021 року про відмову у задоволенні клопотання щодо застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту до підозрюваного за ч. 2 ст. 286 КК України, який є мешканцем м.Сєвєродонецьк і займає посаду голови партійного осередку однієї з політичних партій, та застосування до останнього особистого зобов’язання.

Відповідно до оголошеної підозри, на початку липня 2019 року громадянин К., рухаючись на автомобілі «Toyota Camry» з перевищенням максимально допустимої швидкості у межах м. Рубіжне, проявивши небезпечність та неуважність, не відстежуючи належним чином дорожню обстановку та їхавши по другорядній дорозі, здійснив перетин перехрестя, не надавши перевагу водію автомобіля, який рухався по головній дорозі та мав перевагу у русі. Внаслідок цього підозрюваний допустив зіткнення автомобілів. У результаті ДТП потерпілий отримав тілесні ушкодження,  від яких загинув.

За результатами  розгляду апеляційної скарги  колегія судів апеляційного суду дійшла висновку, що слідчим суддею недостатньо врахована викладена у клопотанні слідчого сукупність обставин.

З огляду на вищезазначене, суд апеляційної інстанції визнав слушними доводи прокурора про скасування ухвали слідчого судді та постановлення нової ухвали, якою слід обрати  запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, з метою забезпечення посилення контролю за місцем перебування підозрюваного, виконання ним процесуальних обов’язків та безперешкодного закінчення досудового розслідування.

Ухвалу суду першої інстанції скасовано, апеляційну скаргу прокурора задоволено частково та постановлено нову ухвалу – до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці, до 22 лютого 2022 року, із забороною залишати місце постійного проживання з 22-00 до 6-00 години.

Повний текст ухвали проголошено 18  січня 2022  року.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду