flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Запобіжний захід учаснику озброєного злочинного угрупування, який здійснив розбійний напад на ТОВ «НВО Сєвєродонецький Склопластик» змінено

03 серпня 2021, 11:03

 Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду у відкритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах обвинуваченого за ч.4 ст.187, ч.1 ст.263 КК України  М. на ухвалу Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 07 липня 2021 року про продовження строків запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Сєвєродонецького міського суду Луганської області, якою задоволено клопотання сторони обвинувачення та продовжено дію запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 днів, до 04 вересня 2021 року, скасовано, та постановлено нову ухвалу, якою щодо обвинуваченого за ч.4 ст.187, ч.1 ст.263 КК України М. обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, строком на 2 місяці, до 27 вересня 2021 року включно, із забороною залишати зазначене житло з 22.00 до 06 години.

Проте, не погодившись з данною ухвалою, одним із суддів колегії було висловлено окрему думку. 

Нагадаємо, на весні 2013 року, відповідно до розробленого плану, група осіб, озброївшись вогнепальною зброєю АКМ-74 проникли на територію ТОВ «Наукове-виробниче об’єднання «Сєвєродонецький склопластик», де за допомогою фізичної сили та загрози використання вогнепальної зброї, зв’язали контролерів варти підприємства з метою подолання можливого опору з боку останніх.

Після чого зі сховища дорогоцінних металів  викрали устаткування із вмістом дорогоцінного металу – платини, загальною вагою 90кг, що завдало підприємству збитки на суму 34 млн грн.

 Громадянин М.  підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.187, ч.1 ст.263 КК України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, вчинений організованою групою, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

Пресслужба Луганського апеляційного суду