flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

За керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння - штраф та позбавлення права керування транспортними засобами строком на 1 рік

30 липня 2021, 09:44

Луганським апеляційним судом завершено розгляд апеляційної скарги на постанову Рубіжанського міського суду Луганської області у справі про адміністративне правопорушення, якою громадянина С. 1987 року народження визнано винним за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції ) і накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

Відповідно до змісту постанови 16.04.2021 о 3-00 годині ранку, рухаючись однією з вулиць м.Рубіжне,  водій С.  керував власним автомобілем з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: запах алкоголю з порожнини рота, виражене тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці. Від проходження медичного огляду на стан сп’яннія за допомогою технічного засобу  Alcotest Drager 7510, ARLM 0459 та в медичному закладі у встановленому законом порядку відмовився у присутності двох свідків.

На зазначену постанову захисником гр. С. було подано апеляційну скаргу із проханням про скасування судового рішення та закриття провадження по справі.

Із змісту досліджених судом матеріалів справи встановлено, що винуватість гр.С. у вчиненні ним адміністративного правопорушення підтверджена:

Протоколом про адміністративне правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП; актом огляду на стан алкогольного сп’яніння з використанням спеціальних технічних засобів та направленням водія С. на огляд з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарським препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, З якого вбачається, що огляд не проводився; письмовими поясненнями двох свідків, відповідно до яких, в їх присутності водієві С. було запропоновано пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння, від якого останній відмовився.

Дані обставини також були зафіксовані у досліджених апеляційним судом даними з нагрудних відеокамер поліцейських, які засвідчують обставину зупинки працівниками поліції автомобіля.

На підставі наведеного, Луганським апеляційним судом постанову Рубіжанського міського суду Луганської області щодо гр. С. за ч.1 ст.130 КУпАП України залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника С- без задоволення.

Пресслужба Луганського апеляційного суду