flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Депутата сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності за скоєння корупційного правопорушення

28 липня 2021, 14:08

Луганським апеляційним судом залишено без змін постанову Станично-Луганського районного суду Луганської області, якою депутата сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.172-6 КУпАП (несвоєчасне подання декларації без поважних причин), накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень та стягнуто з останнього на користь держави судовий збір у розмірі 454 гривень.

Як встановлено, громадянин П. будучи депутатом Красноталівської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області, являючись суб`єктом декларування, порушуючи вимоги фінансового контролю, знаючи про необхідність подання за 2019 рік щорічної декларації про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру в строк до 01.04.2020 року, несвоєчасно без поважних причин опублікував декларацію за 2019 рік лише 02.09.2020року.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, П. оскаржив його в апеляційному порядку. В апеляційній скарзі захисник П. зазначав, що протокол про адміністративне правопорушення було складено з порушенням строків його складання, зокрема, НАЗК не повідомляло громадянина П. та не направляло йому листа з проханням надати пояснення щодо несвоєчасного подання декларації, а також, уповноважена особа не повідомляла про факт неподання декларації спеціальним уповноваженим суб’єктам у сфері протидії корупції з метою складання протоколу, а також, керівнику органу про факт несвоєчасного подання декларації їх працівником.

Залишаючи апеляційну скаргу громадянина П. без задоволення, а постанову суду першої інстанції - без змін, Луганський апеляційний суд виходив з того, що висновок суду першої інстанції про доведеність вини П. у вчиненні правопорушення за частиною 1 статті 172-6 КУпАП є обгрунтованим, а тому відсутні підстави для скасування оскаржуваної постанови, накладене адміністративне стягнення передбачене санкцією вказаної статті, та не виходить за її межі.

Пресслужба Луганськго апеляційного суду