flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Справу жінки, яка вбила своє немовля відправлено на новий судовий розгляд у суді першої інстанції.

18 червня 2021, 09:07

Луганським апеляційним судом скасовано вирок Сєвєродонецького міського суду Луганської області відносно 33 річної мешканки Сєвєродонецька, яка у липні 2019 року вбила свою новонароджену дитину, та відправлено на новий судовий розгляд у суді першої інстанції.

Довідково: Досудовим слідством встановлено, що дізнавшись про вагітність, мешканка м.Сєвєродонецьк 1978 р.н. не звернулась до медичного закладу для здійснення належного медичного нагляду за вагітністю та супроводу пологів, а 22 липня 2019 року, перебуваючи за місцем свого мешкання у ванній кімнаті самостійно народила здорове, живе та життєздатне немовля. Однак, одразу після пологів, замотала дитину в рушник та чорний поліетиленовий пакет, обмеживши їй вільне, безперешкодне дихання, чим заподіяла смерть новонародженої дитини, яка настала від механічної асфіксії.

Аби приховати свою злочинну діяльність, тіло дитини жінка заховала у нижній частині газової печі, за місцем свого мешкання, а сама була доставлена до лікарні у зв’язку із погіршенням стану здоров’я.

Сєвєродонецьким міським судом Луганської області жінку було визнано винною у скоєнні злочину передбаченого ст.117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) КК України та призначено їй покарання у виді позбавлення волі строком на 1 (один) рік.

Захисником обвинуваченої було подано апеляційну скаргу в якій він просив вирок суду першої інстанції скасувати та призначити новий судовий розгляд в суді першої інстанції.

Допитавши як потерпілого чоловіка обвинуваченої, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ  Луганського апеляційного суду дійшла висновку, що доводи апеляційної скарги захисника є слушними, фактичні обставини кримінального правопорушення, передбаченні ст.117 КК України потребують додаткової перевірки, а тому, апеляційну скаргу захисника задоволено, вирок Сєвєродонецького міського суду Луганської області скасовано, та призначено новий розгляд у суді першої інстанції.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду