flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Луганським апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції за умисне вбивство

21 травня 2021, 09:49

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду залишила без змін вирок Кремінського районного суду Луганської області, яким мешканця Біловодського району визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України ( умисне вбивство), та призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі, а також частково задоволено цивільний позов на значну суму коштів.

Довідково: Наприкінці травня 2020 року 33 річний мешканець смт. Біловодськ, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, маючи прямий умисел, на протиправне позбавлення життя іншої особи, наніс своїй співмешканці близько 50 ударів шматком електричного кабелю та ременю, спричинивши їй тілесні ушкодження, після чого, скориставшись безпорадним станом потерпілої здавив її шию руками, від чого остання померла внаслідок механічної асфіксії.

Обвинувачений із вироком суду першої інстанції не погодився та свою вину не визнав.

 В своїх апеляційних скаргах, посилаючись на необґрунтованість та суворість вироку, обвинувачений та сторона захисту просили вирок суду скасувати  та призначити новий судовий розгляд.

Ретельно вивчивши матеріали кримінального провадження, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду вирішила, що апеляційні скарги обвинуваченого та сторони захисту є необгрунтованими, а також, на думку  колегії суддів, визначений судом першої інстанції вирок є співрозмірним характеру вчиненого діяння та його наслідкам.

За таких обставин, Луганським апеляційним судом вирок Кремінського районного суду Луганської області залишено без змін, а апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника без задоволення.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду