flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Луганський апеляційний суд залишив без змін вирок винуватцю смертельної ДТП

21 квітня 2021, 11:50

Луганський апеляційний суд залишив без змін вирок Лисичанського міського суду Луганської області відносно 26-річного мешканця м.Лисичанськ.

Довідково:  дорожньо-транспортна пригода сталася у серпні 2019 року у світлий час доби у м. Лисичанськ Луганської області.

Неуважність та безпечність чоловіка 1995 р.н. призвела до того, що він вчасно не зреагував на зміну дорожньої обстановки, та маючи реальну можливість зменшити швидкість та зупинити транспортний засіб, здійснив наїзд на жінку-пішохода, яка від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події.

Вироком Лисичанського міського суду Луганської області чоловіка було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) та  призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки, а також стягнуто з винуватця 42 606 грн в рахунок відшкодування заподіяної майнової шкоди та 500 000 грн в рахунок відшкодування заподіяної моральної шкоди.

Обвинуваченим було подано апеляційну скаргу, в якій він просив змінити вирок суду першої інстанції, оскільки вважає призначене покарання занадто суворим.

Водночас, стороною обвинувачення було подано апеляційну скаргу, в якій ставилось питання про скасування вироку у зв’язку із м’якістю призначеного покарання. У своїй скарзі сторона обвинувачення просила призначити більш суворе покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Ретельно вивчивши матеріали провадження, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних вправ Луганського апеляційного суду ухвалила: вирок Лисичанського міського суду Луганської області залишити без змін, а апеляційні скарги обвинуваченого та сторони обвинувачення – залишити без задоволення.

Пресслужба Луганського апеляційного суду