flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Луганським апеляційним судом залишено без змін вирок стосовно мешканця м. Сєвєродонецьк за крадіжку і грабіж.

25 березня 2021, 15:52

Довідково: 08.02.2020 року у вечірній час доби, знаходячись на одній з вулиць м. Сєвєродонецьк,  громадянин Р. побачив незнайомого йому чоловіка, який по зовнішнім ознакам був у стані алкогольного сп’яніння. Зловмисник штовхнув незнайомця та відібрав сумку в якій знаходився мобільний телефон. Забравши телефон, Р. покинув місце скоєння злочину.

Коли він прийшов додому, знявши чохол з телефону, побачив що під ним знаходиться папірець, на якому були написані цифри. Збагнувши, що це – PIN код від банківської картки, за допомогою мобільного додатку на викраденому телефоні, перевів грошові кошти у розмірі 47 000 грн на свої власні банківські рахунки, після чого розпорядився ними на свій власний розсуд.

Сєвєродонецьким міським судом Луганської області громадянина Р. було визнано винним за ч.2 ст.185, ч.2 ст.186 (крадіжка, вчинена повторно, або за попередньою змовою групою осіб, грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно) та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

З даним вироком, обвинувачений не погодився, подав апеляційну скаргу в якій зазначав, що вирок першої інстанції підлягає скасуванню та просив призначити новий вирок, яким звільнити його від реального строку відбування покарання.

Детально розглянувши обставини справи, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду, вважає, що суд першої інстанції обґрунтовано та достатньо вмотивовано прийняв рішення про призначення обвинуваченому Р. покарання у виді позбавлення волі в умовах ізоляції його від суспільства, вирок є законним, обґрунтованим, а тому ,підстав для пом’якшення призначеного покарання не знайшла.

Вирок Сєвєродонецького міського суду Луганської області залишено без змін, а апеляційну скаргу обвинуваченого Р. без задоволення.

Пресслужба Луганського апеляційного суду