flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Сім з половиною років позбавлення волі– такий вирок ухвалив Луганський апеляційний суд за розбійний напад

19 березня 2021, 10:48

Ухвалою Луганського апеляційного суду залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким чоловіка визнано винним у вчиненні розбійного нападу (ч.2 ст.187 КК України) та засуджено до сьоми з половиною років позбавлення волі.
Довідково: У травні 2020 року, неодноразово судимий мешканець міста Лисичанськ Луганської області, з корисливих мотивів здійснив розбійний напад на перехожу.
Побачивши випадкову перехожу, зловмисник підійшов до потерпілої ззаду, та, тримаючи у своїй руці скляну пляшку, приставив її до горла потерпілої, наказав віддати належну їй жіночу сумочку, в якій знаходився мобільний телефон та грошові кошти. Потерпіла почала чинити опір та вириватися, тоді обвинувачений завдав жінці кілька ударів в обличчя вищевказаною пляшкою, однак, вона продовжила активно чинити, внаслідок чого зловмисник випустив сумочку з рук та втік з місця злочину.
Вироком Лисичанського міського суду Луганської області чоловіка було визнано винним у вчиненому кримінальному правопорушенні та призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі.
У поданих апеляційних скаргах захисник та обвинувачений, не оспорюючи викладених у вироку суду першої інстанції обставин вчиненого злочину та правової кваліфікації, просили про пом’якшення призначеного покарання з огляду на щиросердне каяття останнього у скоєному.
Під час апеляційного перегляду справи колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ врахувала усі перелічені в апеляційних скаргах обставини, але, підстав для зміни вироку у частині призначеного покарання не знайшла.
Тому, вирок суду першої інстанції залишено без змін, а апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника – без задоволення.
Пресслужба Луганського апеляційного суду