flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Луганський апеляційний суд залишив без змін обвинувальний вирок суду за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень

16 березня 2021, 09:28

Луганським апеляційним судом  залишено без змін вирок Лисичанського  міського суду Луганської області, яким громадянина Ш. визнано винним у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень (ч.1 ст.121 КК України). 

Довідково: 04 листопада 2020 року вироком Лисичанського міського суду Луганської області чоловікові призначено покарання у виді 6 років позабавлення волі. Кримінальне правопорушення сталося 04 вересня 2017 року, близько 05 години ранку. Обвинувачений Ш., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за місцем мешкання потерпілого Ц. під час сварки наніс останньому удар молотком в область голови, та намагаючись нанести удар вдруге влучив в область кисті лівої руки, оскільки потерпілий намагався захиститись від наступного удару, тим самим заподіявши тілесні ушкодження у вигляді відкритої ЧМТ, забою головного мозку та перелому руки.

Не погодившись із вироком, обвинувачений Ш. подав апеляційну скаргу, в якій порушив питання про скасування вироку суду першої інстанції, у зв’язку із сфабрикованістю справи.

Захисник обвинуваченого в апеляційній скарзі зазначила, що вирок суду першої інстанції є занадто суворим та не відповідає особі обвинуваченого та наявним пом’якшуючим обставинам, посилаючись на  його щире каяття у скоєному злочині, з приводу якого він дуже жалкує.

Під час апеляційного розгляду колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення, вирок Лисичанського міського суду Луганської області від 04.11.2020р. змінено в частині початку відбування строку покарання, та відповідно до ч.5 ст.72 КК України додатково зарахувати у строк покарання обвинуваченому Ш. строк його попереднього ув’язнення до день набрання вироком законної сили.

В іншій частині вирок залишено без змін.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду