flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

За керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння - штраф та позбавлення права керування транспортними засобами строком на 1 рік

24 лютого 2021, 09:22

Луганським апеляційним судом завершено розгляд апеляційної скарги на постанову Сєвєродонецького міського суду Луганської області у справі про адміністративне правопорушення, якою громадянина Б. 1995 року народження визнано винним за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції ) і накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

Довідково: 07.11.2020  о 3-00 годині ранку, керуючи власним автомобілем та рухаючись однією з центральних вулиць міста Сєвєродонецька, громадянин Б. порушив правила дорожнього руху. Правопорушника було зупинено екіпажем патрульної поліції та доставлено до лікарні, де був встановлений стан алкогольного сп’яніння.

Постановою Сєвєродонецького міського суду Луганської області правопорушника було притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП України та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

На зазначену постанову суду громадянином Б. було подано апеляційну скаргу, в якій він просив скасувати судове рішення суду першої інстанції та закрити провадження у справі, адже на його думку у нього були відсутні будь – які ознаки алкогольного сп’яніння, у зв’язку з чим, співробітники поліції не мали законних підстав для проведення огляду на стан сп’яніння.

Вислухавши громадянина Б. та свідків, проаналізувавши зміст судової постанови та дослідивши викладені в ній обставини із наявними у матеріалах доказами, Луганський апеляційний суд дійшов висновку, що апеляційна скарга особи, що притягується до адміністративної відповідальності задоволенню не підлягає.

Таким чином, постанову Сєвєродонецького міського суду Луганської області щодо громадянина Б. за ч.1 ст.130 КУпАП України залишено без змін, а апеляційну скаргу – без задоволення.

Пресслужба Луганського апеляційного суду