flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Довічне позбавлення волі – вирок Луганського апеляційного суду за вбивство випадкової перехожої

08 лютого 2021, 09:21

Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду залишено без змін вирок Сєвєродонецького міського суду Луганської області яким, чоловіку, обвинувачуваному в умисному вбивстві, вчиненому з хуліганських мотивів (п.7 ч.2 ст. 115 КК України) було призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

Довідково: У серпні 2017 року, у нічний час доби, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, раніше судимий 34 –річний місцевий мешканець, зустрів на вулиці молоду дівчину, та застосував фізичне насильство. Коли потерпіла почала чинити опір, кричати та кликати на допомогу, наніс удар кухонним ножем в область її потилиці, заподіявши тілесне ушкодження у вигляді проникаючого колото-різаного поранення голови з ушкодженням основи черепа, внаслідок чого, згодом, потерпіла померла у реанімаційному відділенні лікарні.

Не погодившись з вироком суду першої інстанції сторона захисту подала апеляційні скарги.

Під час апеляційного перегляду справи колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду аргументи сторони захисту було визнано неналежними, доведено законність та обґрунтованість рішення суду першої інстанції, апеляційні скарги залишено без задоволення, а вирок Сєвєродонецького міського суду без змін.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду