flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Винуватця дорожньо – транспортної пригоди засуджено до позбавлення волі та позбавлено права керування транспортним засобом

03 лютого 2021, 11:10

25.01.2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду залишила без змін вирок Кремінського районного суду Луганської області, яким,  54 - річного чоловіка засуджено за за вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяло тяжкі тілесні ушкодження та спричинило смерть потерпілого) до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Довідково: 13.09.2019 року, у вечірній час доби обвинувачений З., керуючи вантажним автомобілем ЗІЛ 431410, рухаючись по польовій грунтовій дорозі, виїхав на асфальтоване покриття автодороги та почав перетинати її, не надавши перевагу автомобілю ЗАЗ Lanos,  який рухався з правої сторони відносно напрямку руху автомобіля ЗІЛ 431410, по головній дорозі, в результаті чого сталося зіткнення вказаних транспортних засобів.

Після зіткнення сталося займання автомобіля ЗАЗ Lanos, який в подальшому був повністю знищений вогнем.

В результаті ДТП, водій автомобіля ЗАЗ Lanos отримав тілесні ушкодження, від яких за декілька днів помер, перебуваючи на лікуванні у травматологічному відділенні у лікарні.

Вироком Кремінського районного суду Луганської області чоловіка визнанно винним та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та позбавлення права керування транспортними засобами строком на три роки.

На підставі ст. 75 КК України, від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі чоловіка звільнено з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 3 роки.

Захисник потерпілої не погодився з вироком та оскаржив його в апеляційному порядку. В апеляційній скарзі представник потерпілої просив апеляційний суд вирок суду першої інстанції скасувати, ухвалити новий вирок, та призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення полі. А також, задовольнити позов потерпілої та стягнути відшкодування моральної шкоди на суму 250 000 грн.

Ретельно вивчивши матеріали провадження, врахувавши надані стороною захисту під час апеляційного розгляду документальні підтвердження щодо стану здоров’я обвинуваченого, який на теперішній час страждає на онкозахворювання, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційну скаргу представника потерпілої залишила без задоволення, а вирок Кремінського районного суду Луганської області – без змін.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду