flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судовий розпорядник отримав сертифікат за успішно пройдений курс онлайн навчання в Національній школі суддів України

29 січня 2021, 11:15

В період  з 25 по 28 січня  2021 року судовий розпорядник Луганського апеляційного суду Михайло Савич пройшов  підготовку судових розпоряників  місцевих загальних (окружних) та апеляціних судів у Харківському регіональному відділенні Національної школи суддів України.

У ці складні часи пандемії COVID-19 і вимушеного карантину Національна школа суддів України вживає заходи щодо безперервності процесу суддівської освіти. У зв’язку з цим, навчання відбувалось в режимі онлайн.

Упродовж чотирьох днів викладачі НШСУ навчали судових розпорядників умовам проходження служби в судах, участі в судових засіданнях по справах різних категорій, а також, сучасним методам роботи, які покращать якість виконання службових обов’язків.

В ході підготовки обговорили посадові інструкції працівників служби судових розпорядників та забезпечення їх виконання, розглянули особливості роботи судових розпорядників під час встановлення карантинних обмежень та алгоритми дій у нестандартних ситуаціях.

Учасники ознайомилися з порядком встановлення та посвідчення особи, що звертається до суду, розглянули методи забезпечення правопорядку в приміщенні суду, психологічні особливості ефективного спілкування та вирішення конфліктів у професійній діяльності, а також профілактики професійного та емоційного вигорання.

Зокрема, викладачі приділили увагу положенням Закону України «Про державну службу» та Закону України «Про запобігання корупції», вимогам до дрес-коду, етичним основам судової діяльності та професійній етиці працівників апарату суду, надали дієві поради щодо покращення навичок комунікації у роботі з людьми з інвалідністю, висвітлили питання доступності будівель і приміщень судів для маломобільних груп населення.

По закінченню навчання, окрім великого обсягу нових корисних знань, учасники курсу отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду