flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

9 років позбавлення волі з конфіскацією майна: такий вирок ухвалив Луганський апеляційний суд за розбійний напад поєднаний із зґвалтуванням

26 січня 2021, 11:22

Ухвалою Луганського апеляційного суду залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким чоловіка визнано винним у вчиненні розбійного нападу із застосуванням насильства й зґвалтуванні (ч. 2 ст. 187, ч. 1 ст. 152 КК України) та засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Довідково: У вересні 2018 року неодноразово судимий мешканець м.Старобільськ близько опівночі з корисливих мотивів здійснив розбійний напад на перехожу. Зловмисник схопив за волосся 23 – річну раніше незнайому йому дівчину, протягнув подалі від освітлення до найближчого магазину та, кинув на сходи, висловлюючи погрози, з метою примусити її не чинити йому опір. Нападник рукою здавив шию потерпілої, наніс декілька порізів ножем та удари кулаками в різні частини тіла. Продовжуючи свої противправні дії, зловмисник здійснив з нею насильницькі статеві зносини та застосував фізичні насильницькі дії, від чого потерпіла втратила свідомість. Скориставшись безпорадним станом дівчини, відкрито заволодів мобільним телефоном та грошовими коштами.

Вироком Старобільського районного суду Луганської області чоловіка визнано винним у вчинених злочинах та призначено покарання у виді 9 років  позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна. Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину лише у вчиненні розбійного нападу з метою заволодіння майном. З вироком суду першої інстанції він та його захисники не погодились й оскаржили вирок в апеляційному порядку.

Розглянувши матеріали справи, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду дійшла висновку, що апеляційні скарги обвинуваченого та його захисників задоволенню не підлягають за необгрунтованістю, а тому, обвинуваченного визнано винним у вчиненні обох злочинів, а призначене покарання залишено без змін.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду