flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Голова Луганського апеляційного суду Володимир Гаврилюк взяв участь в урочистому покладанні квітів на честь дня Соборності України

22 січня 2021, 11:35

Щороку 22 січня Україна відзначає День Соборності України, у всіх куточках нашої країни відбуваються святкові заходи.

Цього року традиційно відбулося покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку в обласному центрі Луганщини.

У церемонії урочистого покладання квітів взяли участь  голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, керівник військово – цивільної адміністрації м. Сєвєродонецьк Олександр Стрюк, голова Луганського апеляційного суду Володимир Гаврилюк, перший заступник керівника Луганської обласної прокуратури Костянтин Караман, перший заступник начальника головного управління – начальник третього управління   ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Віталій Винниченко та інші посадовці.

Нагадаємо, що 22 січня 1919 року був проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, втілив прагнення багатьох поколінь українців жити в єдиній соборній Українській державі, та став знаковою подією для українського народу.

Головною традицією в День Соборності став живий ланцюг - історія цієї традиції починається з 1990 року, коли патріотично налаштовані українці вирішили символічно продемонструвати державну єдність. Вона простягнулася з Києва до Львова через Івано-Франківськ, Стрий, Тернопіль, Житомир та Рівне.

Пресслужба Луганського апеляційного суду