flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

За забиття співмешканця до смерті зловмисницю засуджено до 7,6 років позбавлення волі.

30 листопада 2020, 09:41

Луганський апеляційний суд розглянув кримінальне провадження стосовно жінки, яка обвинувачувалась у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Довідково: У квітні 2018 року 52 річна мешканка Кремінського району під час сварки на побутовому ґрунті із співмешканцем, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, нанесла останньому численні удари металевою лопаткою в область голови, кілька ударів в область грудної клітини, множинні удари металевим прутом в область черевної порожнини. Коли через нетривалий час чоловік підвівся і знов направився у бік обвинуваченої, остання нанесла йому один удар ножем в область черевної порожнини, пішла спати, а зранку відправилась на роботу. Від отриманих тяжких тілесних ушкоджень потерпілий помер.

Вироком Кремінського районного суду Луганської області жінку було визнано винною за ч.2 ст.121 КК України та призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі.

Не визнаючи своєї вини у вчиненні злочину та не погоджуючись із вироком суду першої інстанції, обвинувачена та її захисник подали апеляційні скарги.

Розглянувши матеріали апеляційного провадження, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду апеляційні скарги захисника та обвинуваченої залишила без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду