flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

За умисне вбивство суперниці жінку засуджено до тривалого терміну позбавлення волі

26 листопада 2020, 10:27

Колегія судів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження на вирок Рубіжанського міського суду Луганської області, яким неодноразово судиму за злочини проти життя та здоров’я особи громадянку К., уродженку м.Рубіжне визнано винною та засуджено за п.13 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) до 12 років позбавлення волі.

Довідково:

Слідством встановлено, що потерпіла мешкала разом із чоловіком своєї кривдниці, поки остання перебувала у місцях позбавлення волі.

08 квітня 2018 року у вечірній час доби, обвинувачена К. разом із чоловіком та його братом поїхали в один з гуртожитків м. Рубіжне.

Під час спільного вживання спиртних напоїв між обвинуваченою К. та її знайомою Р. виникла словесна сварка на ґрунті ревнощів. Жінки стали сваритись, й обвинувачена завдала потерпілій удар ножем у ліву частинну грудної клітини, тобто в область знаходження життєво важливих органів останньої.

Після скоєння злочину громадянка К. викликала автомобіль таксі й поїхала разом із чоловіком.

Згодом, з отриманими тілесними ушкодженнями потерпілу було доставлено до відділення екстреної та невідкладної медичної допомоги, де від отриманих тілесних ушкоджень, того ж дня, настала її смерть.

Вироком Рубіжанського міського суду Луганської області громадянку К. визнано винною та засуджено за п.13 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) до 12 років позбавлення волі.

В апеляційній скарзі обвинувачена вказувала на незаконність вироку суду першої інстанції, аргументуючи її тим, що не були проведені експертизи про її психічний стан, а також, вказувала, що судом першої інстанції не перевірялись версії її та свідків про отримання показів під тортурами та психологічним тиском.

Дослідивши всі обставини справи, а також, враховуючи той факт, що обвинувачена вже була раніше судимою за вчинення тяжких злочинів проти життя та здоров’я, на шлях виправлення не стала та через незначний проміжок часу після умовно-дострокового звільнення від відбування покарання за попереднім вироком вчинила новий особливо тяжкий злочин проти життя, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду дійшла висновку, що призначене судом першої інстанції покарання є необхідним й достатнім для виправлення та попередження вчинення нових злочинів обвинуваченою.

Апеляційну скаргу обвинуваченої залишено без задоволення, а вирок Рубіжанського міського суду Луганської області без змін.

 Пресслужба Луганського апеляційного суду