flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Голова Луганського апеляційного суду взяв участь в міжнародній онлайн-конференції

24 листопада 2020, 10:28

          20 листопада 2020 року голова Луганського апеляційного суду Володимир Гаврилюк та суддя судової палати з розгляду цивільних справ Олександр Карташов взяли участь в міжнародній онлайн-конференції «Забезпечення єдності судової практики: правові позиції Великої Палати Верховного Суду та стандарти Ради Європи».

         Співорганізаторами конференції стали Національна школа суддів України, проєкти Ради Європи «Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини» і «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».

        Відкрили захід Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, яка розповіла про інститут судового прецеденту, а також приділила увагу європейським стандартам забезпечення єдності судової практики, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, Голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Ханне Юнкер та заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

       Під час конференції були обговорені питання судової практики Великої Палати Верховного Суду; стандарти Ради Європи щодо єдності судової практики як однієї з умов забезпечення права на справедливий суд та ін.

 

        Пресслужба Луганського апеляційного суду