flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Суддя Луганського апеляційного суду взяв участь у круглому столі на тему: «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПРАКТИКИ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРОСТУПКІВ»

19 листопада 2020, 11:28

18 листопада 2020 року за ініціативи Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка та Луганської обласної прокуратури відбувся круглий стіл на тему «Актуальні проблеми практики досудового розслідування кримінальних проступків».

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор вишу д.ю.н. Віталій Комарницький та заступник керівника Луганської обласної прокуратури Олег Чиж.

Виступи учасників круглого столу відкрив суддя Луганського апеляційного суду к.ю.н. Віталій Кострицький, який наголосив на тому, що судові органи Луганщини при наявних матеріальних проблемах, в умовах корона-кризи продовжують працювати та забезпечувати доступність правосуддя в Луганському регіоні.

За темою виступу «Система складів кримінальних правопорушень проти правосуддя у сфері здійснення та забезпечення нормальною діяльністю органів дізнання, слідства, прокуратури та суду» звернув увагу на необхідність класифікації кримінальних правопорушень після  набуття чинності 01 липня 2020 року Закона України «Про внесення  змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», а саме зазначив, що новітня класифікація злочинів повинна ґрунтуватись, як на останніх змінах закону так і на сам перед об’єктом посягання.

Під час проведення круглого столу з темою «Використання спеціальних знань у кримінальних провадженнях, щодо кримінальних проступків виступила д.ю.н. заступник директора Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім Засл. проф. М.С. Бокаріуса» Елла Сімакова-Єфремян.  Д.ю.н., профессор завідувач кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету №6 Харківського національного університету внутрішніх справ Михайло Щербаковський виступив з докладом на тему «Використання спеціальних знань у кримінальних провадженнях щодо кримінальних проступків». Також, участь з доповідями під час круглого столу брали начальник відділу Луганської обласної прокуратури Валентин Бражник, завідувач  кафедри кримінально-правових дисциплін факультету підготовки фахівців для підрозділів НПУ к.ю.н. Шехавцов Руслан, начальник відділу дізнання ГУНП в Луганській області Руслан Усенко, доцент кафедри кримінально-правових дисциплін Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка к.ю.н. Коваленко Артем, доцент кафедри організації правоохоронних та судових органів Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка, к.ю.н. Микола Яковенко.

 

Пресслужба Луганського апеляційного суду